recept: Paradicsomos uborkaleves Franci módra, Kifőzde
Paradicsomos uborkaleves Franci módra
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kígyóuborka,
1 fej vöröshagyma,
2-4 lukullusz paradicsom,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 dl kefír,
só, olivaolaj, törött bors,
pirospaprika, liszt,
petrezselyem, kapor


Az apróra vágott vöröshagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát egy csipet sóval 1 evőkanál olivaolajon éppen csak megfonnyasztom.
Ráteszem a kb. 1 cm-es kockákra vágott uborkát és a héjától megtisztított, fél cm kockára vágott paradicsomot, párszor megforgatom, megszórom apróra vagdalt petrezselyemzölddel és egy kávéskanál liszttel, 1-2 percig kevergetve párolom.
Ezután elkeverem egy késhegynyi pirospaprikával és elkeverem benne a kefírt is.
Felöntöm 1l vízzel, ízesítem sóval, törött borssal, egyszer megforralom, megszórom apróra metélt kaporral, és kész is.
Hidegen tálalom.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés és személyes rémélményeim alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2009.03.27.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 13:51:45 - 0.83)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez