Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1 kígyóuborka, 1 fej vöröshagyma, 2-4 lukullusz paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl kefír, só, olivaolaj, törött bors, pirospaprika, liszt, petrezselyem, kapor |
Az apróra vágott vöröshagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát egy csipet sóval 1 evőkanál olivaolajon éppen csak megfonnyasztom. Ráteszem a kb. 1 cm-es kockákra vágott uborkát és a héjától megtisztított, fél cm kockára vágott paradicsomot, párszor megforgatom, megszórom apróra vagdalt petrezselyemzölddel és egy kávéskanál liszttel, 1-2 percig kevergetve párolom. Ezután elkeverem egy késhegynyi pirospaprikával és elkeverem benne a kefírt is. Felöntöm 1l vízzel, ízesítem sóval, törött borssal, egyszer megforralom, megszórom apróra metélt kaporral, és kész is. Hidegen tálalom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |